Kaljanai, kaljano priedai, kaljano angliukai internetu

KALJANAI IR KALJANO KULTŪRA

Kaljano paruošimas – kaip gauti daug dūmų

KALJANO PARUOŠIMAS - DAUG DŪMŲ

PASIRUOŠIMAS IR ĮRANGA

Kaljano paruošimas – tai daugeliui gali atrodyti sudėtingas procesas. Pirmiausiai pažiūrėkite kokios dalys dažniausiai būna kaljane. Tai leis lengviau suprasti apie ką rašome šiame tekste. Čia sužinosite kaip paruošti gerą kaljaną, kad būtų daug dūmų.

KALJANO TAURELĖ

Pirmiausiai atkreipkite dėmesį kokią taurelę naudojate – tai lems kiek kaljano mišinio telpa. Pavyzdžiui jei sudedate tik penktadalį penkiasdešimties gramų pakelio – tuomet taurelė yra mažos talpos. Greičiausiai kaljano sesija truks trumpiau nei 30 minučių. Jei sudedate trečdalį penkiasdešimties gramų pakelio ar daugiau, tuomet kaljano sesija truks apie valandą arba ilgiau. Kaljano paruošimas labai priklauso kokią kaljano taurelę naudojate. Kokią konkrečiai kaljano taurelę pasirinkti sužinokite čia

Sudėkite kaljano mišinį į taurelę. Pasistenkite įdėti tiek, kad neliestų folijos ar karščio kameros. Jei tai taurelė su viena skyle – kaljano mišinį pirštais paspauskite. Jei tai taurelė su daugiau skylių – kaljano mišinį galite sudėti puriau. Jei užsikišo skylės – su dantų krapštuku ar yla pastumkite mišinio lapelius nuo jų. Kai viskas paruošta, dėkite taurelę ant kaljano.

TAURELĖS SU KURIOMIS SUNKIAU IŠGAUTI DIDESNĮ DŪMŲ KIEKĮ
TAURELĖS, SU KURIOMIS DIDESNĮ DŪMŲ KIEKĮ IŠGAUTI LENGVIAU

KALJANO ANGLIUKAI

Nuo kaitros valdymo taip pat priklauso ar kaljano taurelės mišinys degs ar smilks lėtai. Nors kaljano paruošimas su kokybiška natūralia kaljano anglimi yra ilgiau trunkantis (nes tokia anglis ilgiau įsidega) bet su tokia anglimi galima lengviau valdyti kaitrą. Užsikurkite 3 natūralius angliukus. Uždėkite ant kaitlentės ar dujinio degiklio – įkaitinkite iki raudonumo.

  • Naudojant foliją,
    ją uždėkite ir gerai įtempkite. Tada subadykite su yla arba dantų krapštuku ir stenkitės išlaikyti tolygius atstumus tarp skylių. Tada dėkite angliukus. Atminkite, jog folija kaljano taurelės mišiniui perduoda daugiau angliukų kaitros, tad angliukus dėkite kiek įmanoma labiau kraštuose. Angliukai turi būti nutolę vienas nuo kito lygiais atstumais. 
  • Naudojant karščio kamerą du angliukus įdėkite ant kameros dugno, o trečią, kadangi netelpa, dėkite ant viršaus, kad būtų stabiliau – kampu.
  • Naudojant kaminėlį – angliukus dėkite simetriškai vieną nuo kito. Atminkite – kuo plačiau angliukus sudėsite – tuo mažiau kaitros gaus kaljano mišinys esantis taurelėje.
Plačiau apie kaljano folijos, karščio kameros ir kaminėlio skirtumus skaitykite čia
Atminkite! Norint rasti optimalų tašką, kuomet kaitros yra nei per daug nei per mažai – stumdykite ir “žaiskite” su angliukais. Kodėl nerekomenduojame greitai įsidegančios anglies? Su tokia anglimi yra sunkiau valdyti kaitrą, nes tabletės dažniausiai yra plačios. Be to jokia anglis neįsikuria greitai, taip kaip ši anglis. Vadinasi joje yra priedų, kurie nėra natūralūs. 
GERI NATŪRALŪS ANGLIUKAI - LENGVIAU VALDYTI KAITRĄ
GREITAI ĮSIDEGANČIOS ANGLIES TABLETĖS - SUNKU VALDYTI KAITRĄ

VANDENS LYGIS KOLBOJE

Kaljano paruošimas pirmą kartą – tai ne tik taurelės ir angliukų paruošimas. Dažnam kyla klausimas – kiek vandens įpilti? Mes atsakome – įpilkite tiek, kad vanduo apsemtų vamzdelį, kuris panyra į vandenį (šachtą). Vandens įpilkite ne daugiau kaip 2 cm. Geriausias indikatorius, jog vandens įpylėte tiek kiek reikia – burbuliavimas. Vanduo kolboje atvėsina dūmą. Jei vandens įpilsite per daug, nieko blogo neatsitiks, tiesiog per dideli purslai pateks į žarną ir jūsų kaljano sesija taps ne tokia maloni.

VISKAS PADARYTA - KAS TOLIAU?

Kaljano mišinys sudėtas į taurelę, angliukai užkaitinti ir laukia, kada bus uždėti ant folijos/karščio kameros/kaminėlio. Vandens į kolbą įpilta. O kas toliau? Toliau seka angliukų uždėjimas ant folijos/karščio kameros/kaminėlio. Uždėkite ir palaukite apie 5-8 minutes. Neskubėkite traukti – kaljano taurelė turi įšilti natūraliai, antraip tiesiog įkaitinsite kaljano mišinio viršutinį sluoksnį per daug, nors apačia nebus įkaitusi – tai lems trumpesnę sesiją ir greičiau jaučiamą degėsį. Svarbu – kiekvienas karščio valdymo būdas kaitrą perduoda skirtingai. Su folija kaljano taurelė gali įšilti greičiau, su karščio kamera – vidutiniškai greitai. Su kaminėliu lėčiau. Todėl pradžioj “neprievartaukite” kaljano – bet nepamirškite stebėti jo. 

Kai pasirodys pirmasis dūmas – stebėkite jo intensyvumą, jei mišinį sudėjote kaip aprašėme ir jo nepagailėjote – tuomet dūmų kiekis palaipsniui ims didėti. Bet atminkite – tik iki tam tikro laiko. Kai kaitros bus per daug – ims graužti gerklę.

Kaljaną vartokite atsakingai ir saikingai! 

REIKALINGA PROFESIONALI KONSULTACIJA? GALIME PADĖTI!

7 MIGLOS KLAIPĖDA

VANDENS PYPKIŲ KLUBAS IR PARDUOTUVĖ

TELEFONAS

DARBO LAIKAS

II-IV 12:00-18:00
V 12:00-21:00
VI 14:00-21:00
VII-I nedirbame

7 MIGLOS KAUNAS

KALJANO BARAS, TABAKO, KALJANŲ IR PRIEDŲ PARDUOTUVĖ

TELEFONAS

DARBO LAIKAS

I-IV 12:00-22:00
V-VI 12:00 – 24:00
VII 14:00-22:00

7 MIGLOS MARIJAMPOLĖ

KALJANO BARAS, TABAKO, KALJANŲ IR PRIEDŲ PARDUOTUVĖ

TELEFONAS

DARBO LAIKAS

I nedirbame
II-IV 18:00 – 23:00
V-VI 18:00-01:00
VII nedirbame

IEŠKOTE KALJANO PREKIŲ? APSIPIRKITE PAS MUS

SKAITYKITE DAUGIAU

KAIP IŠSIRINKTI KARŠČIO KAMERĄ?
KAIP IŠSIRINKTI VALYMO PRIEMONĘ KALJANUI?
KAIP IŠSIRINKTI KALJANO TAURELĘ?
AR SAUGU VARTOTI AKMENĖLIUS KALJANUI?
KUR LIETUVOJE ĮSIGYTI TABAKO?

PREKĖS, KURIAS ŽIŪRĖJOTE:

Jūsų krepšelis
Mes naudojame slapukus, kad pagerintume jūsų patirtį mūsų svetainėje. Naršydami šioje svetainėje jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.